Η δική σου αυλή

Σήμερα έχω λάβει αρκετά emails που με ειδοποιούν για την προσπάθεια που οργανώνεται για συγκέντρωση έξω από την Βουλή τις επόμενες μέρες. Το κείμενο είναι το εξής:

Κυριακή 8 Ιουλίου και ώρα 7 το απόγευμα όλοι έξω από την Βουλή. Απαίτησε την αναδάσωση όλων των καμένων εκτάσεων. Μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες απαίτησε δράση τώρα. Μην μένεις άπραγος αυτή την φορά. Προώθησε αυτό το μήνυμα σε όσους πιο πολλούς μπορείς και κατέβα στους δρόμους στην πιο μαζική συγκέντρωση για το περιβάλλον

Η ιδέα είναι καλή αλλά νομίζω ότι χρειάζεται κάτι ακόμα για να γίνει εξαιρετική. Ίσως να ήταν καλύτερα μαζί με την απαίτηση για αναδάσωση και την συγκέντρωση έξω από την Βουλή, ο καθένας από αυτούς που θα κατέβουν στους δρόμους να φροντίσει να βάλει λίγο πράσινο στην δική του αυλή και στο δικό του μπαλκόνι. Όπως είπε και ο John F. Kennedy «Ask not what your country can do for you. Ask what you can do for your country»*.
Ένα φυτό όπως ο Τηλέμαχος Ι κοστίζει 7.5€ και ίσως άλλα τόσα για μια μεγαλύτερη γλάστρα. Δηλαδή όσο το κόστος ενός mojito Σάββατο βράδυ σε club ή 2 μπύρες ή 3-4 πακέτα τσιγάρα ή οποιαδήποτε μικρή απόλαυση που μπορεί να στερηθεί κάποιος.

Η διαμαρτυρία μαζί με ελάχιστο κόστος, πάθος και διάθεση για αλλαγή της δικής μας αυλή, του δικού μας μπαλκονιού μπορούν να προσθέσουν μια μικρή πινελιά στο άσχημο τοπίο. Δεν θα αλλάξει η όψη της Αθήνας με 100-200-1000 γλάστρες στα μπαλκόνια, αλλά σίγουρα θα βελτιωθεί και θα αποδείξει ότι οι Αθηναίοι θέλουν μια πόλη με πράσινο. Απλά, γρήγορα και φθηνά.

*Προφανώς είχε τους λόγους του αλλά αυτό δεν με ενδιαφέρει

Αρέσει σε %d bloggers: