Νέα για την Πάρνηθα

Διαβάζω στο ert.gr τα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης για την αντιμετώπιση της γελοία μεγάλης οικολογικής καταστροφής στην Πάρνηθα από τους ανεγκέφαλους εμπρηστές. Μεταξύ των άλλων αναφέρονται τα εξής:

Την αναδάσωση των καμένων εκτάσεων και την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε την Τρίτη υπό την προεδρία του κ. Κ.Καραμανλή. Συντονιστικό ρόλο αναλαμβάνει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Προέχει η χαρτογράφηση των περιοχών που καταστράφηκαν, η αναδάσωση και τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, δήλωσε ο κ. Γ.Σουφλιάς.

Σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, ο κ. Σουφλιάς υπογράμμισε ότι θα πρέπει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, πριν αρχίσουν οι μεγάλες βροχές, να υλοποιηθούν ενώ η αναδάσωση θα αρχίσει το Νοέμβριο και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το Φεβρουάριο.

Μου κάνει εντύπωση που το άρθρο δεν αναφέρει την λεπτομέρεια που άκουσα στο ραδιόφωνο σχετικά με την επέκταση των ορίων του εθνικού δρυμού έτσι ώστε να καλύψει 110.000 χιλιάδες στρέμματα από τα σήμερινά 38.000.

Αρέσει σε %d bloggers: